Preskoči na glavno vsebino

Silvo Plut

V celi Sloveniji imamo na žalost/srečo samo 2 znana serijska morilca, Metoda Trobca (tema v prejšnji objavi) ter Silvo Plut. Ko pomislim na Silva Pluta se spomnim otroških let, ko sem pred televizijo čakala poročila, da sem lahko slišala zadnje novice o njem. Že takrat me je to precej zanimalo. Takrat se mi Silvo Plut ni zdel slab človek, želela sem, da ga ne bi nikoli prijeli, in da bi prišel k nam domov se skrit. Seveda bi mu jaz pomagala in skrbela, da bi imel vsega dovolj ter da ga policija ne bi našla. Nisem niti pomislila na to, da bi mi kaj hudega storil.


(Če kdo pozna kakšnega serijskega morilca, omembe vrednega, naj zapiše pod komentar in bom raziskala področje!)



SILVO PLUT (1968-2007)








Njegova pot serijskega morilca se je začela, ko je leta 1990 umoril sošolko in sovaščanko Marjanco Matjašič. Njeno truplo je iznakazil in pobegnil. Policija ga je kmalu dobila. Silvo je umor priznal, vendar ni obžaloval svojega dejanja. Edina stvar, ki pa jo je obžaloval pa je bila ta, da Marjance ni razrezal na manjše dele, saj bi jo tako pojedle ribe in pospravile dokaze pred policijo. Kot darilo za 22. rojstni dan je prejel obsodbo na 15 let zapora. Zaradi vzornega vedenja je odsedel le 13 let. 


Leta 2002 se je odločil, da bo odpotoval v Srbijo. Tam se je njegova morilska pot nadaljevala tako, da je umoril in ponovno izmaličil nosečo truplo Jasmine Djošić. To se je zgodilo leta 2004. Kmalu se je vrnil nazaj v Slovenijo, kjer so ga modri angeli aretirali zaradi ropa. Po osmih mesecih so ga izpustili, čeprav so Srbi poročali, da naj bi ga iskali zaradi umora. 

Njegov zadnji zločin bi kmalu bil dvojni umor. Leta 2006 je ponoč vdrl v hišo, kjer sta živela Mirko in Ljubica Ulčar, ter ju pričakal s sekiro in nožem. Mirko je imel srečo in pobegnil, Ljubica pa je na žalost doletel Silvo, ki jo je posilil in ubil. Bil je spoznan za krivega in je s tem bil obsojen na takrat najvišjo zaporno kazen, in sicer 30 let zapora. Ampak to ni bilo vse. Sodili so mu tudi v Srbiji, kjer so ga obsodili na kar 40 let zaporne kazni. 


Kriminalne zgodbe: št. 3


Vsaka pot se enkrat konča. Njegova se je 28. aprila 2007, ko je zvel preveč pomirjevalnih tablet in za večno zaspal. To definitivno ni bil Plutov prvi poskus samomora, pred tem si je že dvakrat prerezal žile, a so ga vedno rešili pravočasno. 

Silvo Plut je celo napisal samomorilno pismo upravniku zapora. To pismo je šele po desetih letih prišlo v javnost. Svoji prijateljci Nataši je poslal pismo, v katerem ji je zaupal, da bo med prvomajskimi prazniki storil samomor, vendar ga ta ni jemala resno.












Tudi Silvo Plut si je zaslužil vice:

Nekdo potrka na vrata.
Mož preden odpre vpraša: kdo je?
Slovek pred vrati odgovori: Silvo
Mož vpraša: kateri Silvo?
Tisti človek odgovori: ja Silvo Plut
Mož reče: žena, zate!!!!!!!!


Zakaj je policija Pluta iskala s helikopterjem, ki ima toplotni senzor, če pa je v časopisu pisalo, da je Plut hladnokrvni morilec? 


Vic za oba:


Spet ste preživele še en 8.marec. 
Iskrene čestitke vam pošiljata:
Metod Trobec in Silvo Plut




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Metod Trobec

Long time, no see :D Pozdravljeni/pozdravljene, spoštovani/spoštovane bralci/bralke mojega bloga o serijskih morilcih. Dolgo se nismo srečali, ampak sedaj resnično obljubim, da bom poskušala objavljati vsakodnevno. Včeraj sem se spomnila na Silva Pluta in tako obudila današnjo temo, ki je.... o naših serijskih morilcih. Še posebno me zanima, kdo je s tem začel, in kateri je bil zadnji. Mislite, da imamo kakšnega, ki še ni bil prijet in še ubija? Ali pa se je samo izmuznil in mogoče celo bere ta članek? METOD TROBEC (1948-2006) To je oseba, ki je zaslužna za to, da smo tudi v Sloveniji izkusili strah, trepetanje in čudenje pred grozovitimi dogodki. Nekatere je ta oseba tudi fascinirala na nek način, saj je zelo zanimivo dejstvo, da je Metod uradno začetnik serijskih morilcev v naši mali miroljubni državici. Kot vsi ostali, je tudi Metod povzročal težave že pri mladih letih. Po podatkih naj bi zažgal sosedov hlev, ukradel moped, trpinčil živali. Vendar to se ne more primerjati z do

Nočni zalezovalec

Naslednji serijski morilec, ki ga bom opisala je deloval v ameriki, vendar je bil mehiškega rodu. Poleg naziva serijskega morilca je pridobil tudi druge, kot so; serijski posiljevalec, nekrofil in tat. Njegov žig je bil, da je na žrtvah pustil satanisične pentgrame. Način ubijanja je bil raznolik. Za seboj je imel precejšnje število žrtev: 18 jih je ubil, 8 jih je poskusil ubiti, 10 jih je posilil, 2 pa je imel kot ujetnika. Aktiven je bil od leta 1973 pa do 1985. Obsojen je bil na smrtno kazen. Seveda vam je jasno o kom govorim, to je zloglasni Richard Ramirez. Richard se je rodil 29. februarja 1960 v Texasu. Pri starosti 2 let je za las ušel smrti, ko je omara padla nanj. Doživel je pretres možganov. Tekom odraščanja je veljal za samotarja. Epilepsijo so mu diagnosticirali v petem razredu osnovne šole. V sedmem razredu je že malce zataval, ocene so mu padle, začel je celo vdihavati lepilo. Ko je bil star 10 let se je začel zadrževati na pokopališčih, začel je tudi kaditi travo. Im