Preskoči na glavno vsebino

MONSTER OF THE ANDES


Naslednji serijski morilec, o katerem bom pisala, je Pedro Alonso Lopez, kolumbijec, poznan kot Pošast Andesa (Andes -> svetovno gorstvo, ki poteka ob zahodni obali Južne Amerike). Pedro je bil obsojen kolumbijski serijski morilec, ki naj bi umoril več kot 300 ljudi. Kar ogromna številka, mar ne? Nisem se zmotila, prav sem napisala število 300.

KRATEK POVZETEK

Rojen je bil 8. oktobra leta 1948 v Kolumbiji, natančneje v Santa Isabeli. V svojem življenju je pretrpel precej stvari, namreč bil je brezdomec, poleg tega je bil tudi fizično in psihično zlorabljen. V zgodnjem odraslem obdobju je bil tudi zaprt v ječo. Po osvoboditvi se je "vkrcal na ladjo morilskega pohoda". Njegove tarče so bila mlada dekleta iz njegove države, iz Peruja in Ekvadorja. Leta 1980 je bil v Ambatu aretiran in na koncu obsojen za 110 umorov, za katere je priznal krivdo. Kljub obilnem obsegu zločinov, je odslužil le 14 let zaporne kazni, preden so ga izgnali nazaj v Kolumbijo. V Kolumbiji so ga hospitalizirali in osvobodili. Njegovo trenutno bivališče ni znano. A ni to prav strašno? Kaj, če si je zaželel malo miru in sedaj prebiva v Sloveniji ter čaka, da bo ponovil svoj morilski pohod?

PRETRESLJIVO IN BRUTALNO OTROŠTVO

Pedrov oče, Medardo Reyes, je bil umorjen v mestu La Violencia. Pedrova mati, Benilda, je bila v tistem času v tretjem mesecu nosečnosti. Pedro je bil namreč sedmi otrok od trinajstih. Bil je vljuden fantič in po besedah njegove matere, je želel postati učitelj.

Pedro je kasneje govoril, da je bila njegova mati fizično nasilna, poleg tega je bila tudi prostitutka ter večkrat zlorabljena s strani njenih strank. Krožijo govorice, da je Benilda Pedra izgnala iz hiše, ko je videla, da je ta ljubkoval mlajšo sestro. Druge govorice pravijo, da je Pedro preprosto zbežal od doma. Pedro je tako odšel v glavno mesto Kolumbije, in tam postal brezdomski otrok, poznan kot "Gamines". Sčasoma se je pridružil neki tolpi in začel uživati kokain. Nekega dne je prišel nek moški in Pedru ponudil nočišče. Pedro je ponudbo sprejel, a namesto prenočišča ga je ta mož spolno zlorabil.

ŠOLA ZA SIROTE TER ZAPOR

Po besedah Pedra, naj bi ga starejši ameriški par sprejel medse in mu ponudil dom ter ga vpisal v šolo za sirote. Pri 12-ih letih je Pedra nadlegoval učitelj, zato je (spet) pobegnil. Zaradi vsega, kar se mu je zgodilo, se je navsezadnje želel maščevati, vsaj tako je dejal.

Ker je odraščal na ulicah, je bil pri 21-letih aretiran zaradi kraje avta. Kmalu po zaporu je bil posiljen s strani vsaj dveh moških. Napadalce je potem tudi iz maščevanja ubil, in to z nožem.

NJEGOVI UMORI

Po izpustitvi iz zapora, je Pedro začel iskati mlada dekleta, zlasti iz Kolumbije ter z omejenimi finančnimi sredstvi. Prišel je do Peruja, kjer je privabljal žrtve na odročne kraje. Ko jih je končno zvabil, jih je posilil in umoril. V 70 desetletju je umoril 12 mladih deklet iz Kolumbije.

Nekoč je želel ugrabiti 9-letno deklico, a so ga člani neke skupnosti ujeli. Želeli so ga živega zažgati, vendar so ga s težkim srcem predali policiji. Policija ga je potem deportirala v Kolumbijo.

ARETIRAN V EKVADORJU

Proti koncu 70 desetletja so začela izginjati mlada dekleta v Ekvadorju. Družine pogrešanih deklet so začele iskalno akcijo, vendar zaman, niso jih našli. Vendar so pa prijeli Pedra, in tako je spet pristal v zaporu. Prvotno Pedro ni želel sodelovati z oblastjo, dokler neki preiskovalec ni šel pod krinko v celico, in tako postal Pedrov sojetnik. Tako so tudi dobili priznanje o umorih ter detajle o njih.

Policija je izkopala 57 trupel. Združeno z njegovo izjavo, je bil Pedro obsojen za 110 umorov. Trdil je, da je odgovoren za približno 200 smrti v sosednjih državah.

31. julija leta 1981, je takrat 33-letni Pedro priznal krivdo za umor 57 deklet, zaprt je bil v Ambatu. Tam je bil tudi diagnosticiran za sociopata.


IZPUSTITEV IN DEPORTACIJA

31. avgusta leta 1994, je bil Pedro izpuščen iz zapora v Garcia Moreno, ko je odslužil 14 let. Izpuščen je bil dve leti prej, zaradi njegovega lepega obnašanja. Potem je bil deportiran v Kolumbijo, kjer ga je oblast želela obtožiti za dve desetletji star umor. Namesto obsodbe so mu izrekli neprištevnost. V letu 1995 je bil hospitaliziran v psihiatrično ustanovo.

Februarja, leta 1998, je bil označen za prištevnega in je bil izpuščen iz psihiatrične ustanove z varščino (50$) + dodatnimi pogoji. Tako, ko so ga izpustili, je šel obiskat ostarelo mati, ki jo je vprašal o njegovem deležu dediščine. Mati mu je povedala, da je revna. Zato je prodal materino edino posteljo in stol ljudem na ulici. Po tem dejanju je Pedro izginil. Ostaja možnost, da je Pedro povezan z umorom, ki se je zgodil leta 2002.

Njegovo trenutno prebivališče ni znano. Ni znano niti kje bi lahko bil. Morda bo svoj morilski pohod še kdaj ponovil, ali pa tudi ne. Mogoče se je upokojil in sedaj uživa življenje. Ali pa ga je srečala Karma in je nekdo ubil njega ali pa je umrl naravne smrti oziroma se mu je zgodila kakšna nesreča in ga stala življenja.



Komentarji

  1. Pri tej zgodi mi edino ni jasno to, da so ga izpustili. Če bi ga takrat skurili, bi bilo še veliko družinam prihranjeno trpljenje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vidi se, da je nekaj zelo narobe s sodnim sistemom.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nič za dodat, svaka čast, kar tako naprej. Uspela boš v življenju, mačkica moja.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Silvo Plut

V celi Sloveniji imamo na žalost/srečo samo 2 znana serijska morilca, Metoda Trobca (tema v prejšnji objavi) ter Silvo Plut. Ko pomislim na Silva Pluta se spomnim otroških let, ko sem pred televizijo čakala poročila, da sem lahko slišala zadnje novice o njem. Že takrat me je to precej zanimalo. Takrat se mi Silvo Plut ni zdel slab človek, želela sem, da ga ne bi nikoli prijeli, in da bi prišel k nam domov se skrit. Seveda bi mu jaz pomagala in skrbela, da bi imel vsega dovolj ter da ga policija ne bi našla. Nisem niti pomislila na to, da bi mi kaj hudega storil. (Če kdo pozna kakšnega serijskega morilca, omembe vrednega, naj zapiše pod komentar in bom raziskala področje!) SILVO PLUT (1968-2007) Njegova pot serijskega morilca se je začela, ko je leta 1990 umoril sošolko in sovaščanko Marjanco Matjašič. Njeno truplo je iznakazil in pobegnil. Policija ga je kmalu dobila. Silvo je umor priznal, vendar ni obžaloval svojega dejanja. Edina stvar, ki pa jo je obžaloval pa je bila

Metod Trobec

Long time, no see :D Pozdravljeni/pozdravljene, spoštovani/spoštovane bralci/bralke mojega bloga o serijskih morilcih. Dolgo se nismo srečali, ampak sedaj resnično obljubim, da bom poskušala objavljati vsakodnevno. Včeraj sem se spomnila na Silva Pluta in tako obudila današnjo temo, ki je.... o naših serijskih morilcih. Še posebno me zanima, kdo je s tem začel, in kateri je bil zadnji. Mislite, da imamo kakšnega, ki še ni bil prijet in še ubija? Ali pa se je samo izmuznil in mogoče celo bere ta članek? METOD TROBEC (1948-2006) To je oseba, ki je zaslužna za to, da smo tudi v Sloveniji izkusili strah, trepetanje in čudenje pred grozovitimi dogodki. Nekatere je ta oseba tudi fascinirala na nek način, saj je zelo zanimivo dejstvo, da je Metod uradno začetnik serijskih morilcev v naši mali miroljubni državici. Kot vsi ostali, je tudi Metod povzročal težave že pri mladih letih. Po podatkih naj bi zažgal sosedov hlev, ukradel moped, trpinčil živali. Vendar to se ne more primerjati z do

Nočni zalezovalec

Naslednji serijski morilec, ki ga bom opisala je deloval v ameriki, vendar je bil mehiškega rodu. Poleg naziva serijskega morilca je pridobil tudi druge, kot so; serijski posiljevalec, nekrofil in tat. Njegov žig je bil, da je na žrtvah pustil satanisične pentgrame. Način ubijanja je bil raznolik. Za seboj je imel precejšnje število žrtev: 18 jih je ubil, 8 jih je poskusil ubiti, 10 jih je posilil, 2 pa je imel kot ujetnika. Aktiven je bil od leta 1973 pa do 1985. Obsojen je bil na smrtno kazen. Seveda vam je jasno o kom govorim, to je zloglasni Richard Ramirez. Richard se je rodil 29. februarja 1960 v Texasu. Pri starosti 2 let je za las ušel smrti, ko je omara padla nanj. Doživel je pretres možganov. Tekom odraščanja je veljal za samotarja. Epilepsijo so mu diagnosticirali v petem razredu osnovne šole. V sedmem razredu je že malce zataval, ocene so mu padle, začel je celo vdihavati lepilo. Ko je bil star 10 let se je začel zadrževati na pokopališčih, začel je tudi kaditi travo. Im