Preskoči na glavno vsebino

THE PIG FARMER KILLER

Nedolžni kanadski prašičejerec se je razvil v serijskega morilca. Njegove žrtve so bile prostitutke in odvisnice od drog, ki so bile iz srednjega dela Vancouvra. Žrtve je zvabljal na svojo farmo pod pretvezo, da je predstavnik dobrodelne ustanove Piggy Palace Good Times Society (Društvo dobrih časov prašičje palače).

Trpljenje žensk si lahko samo predstavljamo. Niti eno telo ni bilo najdeno nepoškodovano, drobilec lesa in Robertovi prašiči naj bi požrli večino dokazov, za seboj so večinoma pustili mikroskopsko majhne sledi DNK. 

Mnogo serijskih morilcev je bilo odkritih le zato, ker so se njihovi sosedje pritoževali zaradi nenavadnega vonja. Kanadski kandidat za najkrvoločnejšega psihično motenega morilca, je imel praktično rešitev za problem razpadajočih trupel. Robert Pickton je s svojimi žrtvami redil prašiče. Obtožen je za umor le 6 žensk, vendar je vpleten v smrt najmanj 60 žensk. 
Robert William "Willie" Pickton je bil rojen v predmestju Vancouvra, v Britanski Kolumbiji leta 1949. Ko so njegovi starši leta 1970 umrli, je s svojo sestro in bratom podedoval prašičjo farmo, na kateri je Willie pričel s svojim obsežnim in zloglasnim "delom".

Leto 1997 je označen kot nek začetek k njegovim kasnejšim dejanjem. Ravno tistega leta je bil obtožen poskusnega umora neke prostitutke z imenom Wendy Lynn Eistetter --> naj bi jo poskušal zabosti --> vendar je bil primer zavržen, saj so tožilci menili, da je žrtev, ki je bila tudi odvisnica od drog, preveč nestabilna za pravilno pričanje. Da so primer zavrgli je zelo zanimivo in nenavadno, saj sta bila obadva (Willie in Wendy) zdravljena v isti bolnišnici, zato so tudi našli ključ lisic, katere je imela Wendy še na sebi, v žepu Williejevih hlač.

Njegov brat David ima policijski dosje, namreč leta 1988 je bil obtožen spolnega napada. Poleg tega mu je bilo tudi že trikrat sojeno zaradi prometnih prekrškov.

Vendar se vrnimo raje nazaj k našemu Willieju. Willie je veljal za tihega človeka, vendar so vsi skupaj (Willie ter njegova brat in sestra) večkrat priredili nore zabave blizu prašičje farme, imenovane The Piggy Palace ali Prašičja palača. Leta 1996 so tudi ustanovili dobrodelno organizacijo imenovano Piggy Palace Good Times Society ali Družba dobrih časov prašičje palače. Ta organizacija je trajala do silvestrskega večera leta 1998, ko jim je bilo prepovedano prirejanje zabav.

PRIJEM IN OBTOŽBE

Willie je bil aretiran 5, februarja 2002, ko so policisti preiskali farmo in našli osebne predmete pogrešanih žensk.  Ko so preiskali zemljišče, so našli ostanke nekaterih žrtev, npr. DNK 33 žensk, krvava oblačila, ki so pripadala žrtvam ter čeljust in zobe neke žrtve. Povrhu tega so našli tudi 2 pištoli, .22 revolver s pritrjenim dildom na cevi ter .357 Magnum, 2 para lisic z umetnim usnjem, par očal z nočnim vidom in slike na katerih je bil smetnjak, napolnjen z žrtvinimi ostanki.

Medtem ko je bil Willie v zaporu, je policistu povedal, da je želel ubiti samo še enega, da bi bilo številko njegovih žrtev okroglo, in to 50. Prav video, ki je vse to posnel, je bil uporabljen kot dokaz na sojenju.

Sojenje je potekalo 30 januarja leta 2006. Willie se je zagovarjal, da ni kriv za 26 obtožb umora prve stopnje (te obtožbe so bile zavrnjene zaradi pomanjkanja dokazov). Vsi podatki se ne vedo o sojenju, ker je bilo prepovedano o tem govoriti zunaj sodišča.

6. decembra 2007 je bil Willie kriv za 6 umorov. Obsojen je bil na dosmrtno kazen.

Williejev primer je še kar pod preiskavo, ne vemo še, kako točno je ubil žrtve, tako kot to, kaj je z njimi delal pred umorom. Willie je trdil, da je pripeljaj žrtve (prostitutke) na farmo, jih vklenil, posilil, ubil z davljenjem, jih dal v drobilec lesa in potem z ostanki hranil prašiče.

ŽRTVE

  • AVGUST 1997 --> Marnie Lee Frey
  • 1999 --> Georgina Faith Papin, Brenda Ann Wolfe (februar)
  • 2001 -->  Andrea Joesbury (Junij), Sereena Abostway (Avgust), Mona Lee Wilson (23. November) 
Za vse ostale pa samo sumijo, da so bile njegove žrtve, nič ni potrjeno, tako da se tudi ne bomo obremenjevali z njimi. 

Mene je kar srh spreletel, ko sem prvič slišala zanj. Res je, da je ubijal samo prostitutke, vendar si nočem predstavljati trpljenja, ko se je Willie izživljaj nad njimi. Najbolj nagnusno mi je pa dejstvo, da je z ostanki hranil prašiče. Vsak človek si zasluži dostojanstveno smrt in tudi pokop, ne pa pitanje telesa prašičom.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Silvo Plut

V celi Sloveniji imamo na žalost/srečo samo 2 znana serijska morilca, Metoda Trobca (tema v prejšnji objavi) ter Silvo Plut. Ko pomislim na Silva Pluta se spomnim otroških let, ko sem pred televizijo čakala poročila, da sem lahko slišala zadnje novice o njem. Že takrat me je to precej zanimalo. Takrat se mi Silvo Plut ni zdel slab človek, želela sem, da ga ne bi nikoli prijeli, in da bi prišel k nam domov se skrit. Seveda bi mu jaz pomagala in skrbela, da bi imel vsega dovolj ter da ga policija ne bi našla. Nisem niti pomislila na to, da bi mi kaj hudega storil. (Če kdo pozna kakšnega serijskega morilca, omembe vrednega, naj zapiše pod komentar in bom raziskala področje!) SILVO PLUT (1968-2007) Njegova pot serijskega morilca se je začela, ko je leta 1990 umoril sošolko in sovaščanko Marjanco Matjašič. Njeno truplo je iznakazil in pobegnil. Policija ga je kmalu dobila. Silvo je umor priznal, vendar ni obžaloval svojega dejanja. Edina stvar, ki pa jo je obžaloval pa je bila

Metod Trobec

Long time, no see :D Pozdravljeni/pozdravljene, spoštovani/spoštovane bralci/bralke mojega bloga o serijskih morilcih. Dolgo se nismo srečali, ampak sedaj resnično obljubim, da bom poskušala objavljati vsakodnevno. Včeraj sem se spomnila na Silva Pluta in tako obudila današnjo temo, ki je.... o naših serijskih morilcih. Še posebno me zanima, kdo je s tem začel, in kateri je bil zadnji. Mislite, da imamo kakšnega, ki še ni bil prijet in še ubija? Ali pa se je samo izmuznil in mogoče celo bere ta članek? METOD TROBEC (1948-2006) To je oseba, ki je zaslužna za to, da smo tudi v Sloveniji izkusili strah, trepetanje in čudenje pred grozovitimi dogodki. Nekatere je ta oseba tudi fascinirala na nek način, saj je zelo zanimivo dejstvo, da je Metod uradno začetnik serijskih morilcev v naši mali miroljubni državici. Kot vsi ostali, je tudi Metod povzročal težave že pri mladih letih. Po podatkih naj bi zažgal sosedov hlev, ukradel moped, trpinčil živali. Vendar to se ne more primerjati z do

Nočni zalezovalec

Naslednji serijski morilec, ki ga bom opisala je deloval v ameriki, vendar je bil mehiškega rodu. Poleg naziva serijskega morilca je pridobil tudi druge, kot so; serijski posiljevalec, nekrofil in tat. Njegov žig je bil, da je na žrtvah pustil satanisične pentgrame. Način ubijanja je bil raznolik. Za seboj je imel precejšnje število žrtev: 18 jih je ubil, 8 jih je poskusil ubiti, 10 jih je posilil, 2 pa je imel kot ujetnika. Aktiven je bil od leta 1973 pa do 1985. Obsojen je bil na smrtno kazen. Seveda vam je jasno o kom govorim, to je zloglasni Richard Ramirez. Richard se je rodil 29. februarja 1960 v Texasu. Pri starosti 2 let je za las ušel smrti, ko je omara padla nanj. Doživel je pretres možganov. Tekom odraščanja je veljal za samotarja. Epilepsijo so mu diagnosticirali v petem razredu osnovne šole. V sedmem razredu je že malce zataval, ocene so mu padle, začel je celo vdihavati lepilo. Ko je bil star 10 let se je začel zadrževati na pokopališčih, začel je tudi kaditi travo. Im