Preskoči na glavno vsebino

THE ATLANTA RIPPER

Serijski pozdrav vsem, ki še kar berete moj blog ter vsem, ki ste na novo tukaj. Dolgo me ni bilo na vidiku, podobno kot pri Zodiacu. Vmes se je zgodilo ogromno stvari, vendar moja strast do serijskih morilcev še naprej ostaja. Spraševala sem se, koga naj opišem po tako dolgem oddihu od pisanja. Po krajši raziskavi sem našla nekaj zelo zanimivega. Morda ste že ugotovili, da sta moja najljubša serijska morilca Zodiac in Jack The Ripper zaradi tega, ker še do sedaj nista identificirana. In po tem lahko sklepamo, da  imam danes v delu nekoga, ki jima je podoben. In to je The Atlanta Ripper. Zanj pred tem še nikoli nisem slišala, zato mi je v veliko veselje, da spoznam nekaj novega.

Ker je morilec neidentificiran, ne vedo za vse njegove žrtve. V letu 1909 sta bili dve žrtvi, ki bi lahko bili pripisani njemu. To sta bili Della Reid in neidentificirana žrtev. V letu 1910 je bilo kar 7 umorov, vendar jih večino niso pripisali Atlanta Ripperju, ker so bile ustreljene.

Vse se je začelo maja leta 1911, ko so našli truplo afroameričanke samo 25 jardov stran od njenega doma. Žrtev so identificirali kot Belle Walker, kuharico. Njen vrat je bil prerezan tako, da se je glava še komaj držala vratu, skoraj jo je obglavil. Očividcev ni bilo, policiji se ni sanjalo kdo bi to lahko storil. Že čez en mesec po tem dogodku sta se pojavila dva nova umora. Obe žrtvi sta imeli prerezan vrat prav tako kot Belle. Takrat se je policija zavedla, da nimajo opravka z običajnim morilcem, temveč s serijskim morilcem.

Vsak teden se je pojavilo novo število žrtev,  vse s skoraj obglavljeno glavo. Mlade temnopolte ženske so se izogibale ulicam, zvečer so raje ostajale doma, saj je obstajala nevarnost, da jih morilec čaka. Vse njegove žrtve so bile urejene, lepo oblečene in privlačne.

Neko dekle je uspelo zbežati morilcu. Morilca je opisala kot ogromnega črnega moškega.

Ljudje niso posvečali veliko pozornosti tem umorom, saj so mislili, da temnopolti moški pobijajo svoja dekleta. Mislili so, da so se napili in da je zaradi tega prišlo do umorov.

NJEGOV POSTOPEK MORJENJA:

Ubijal je delovne ženske, ki so hodile iz službe domov ali pa po opravkih (kupovanje hrane). Zločini so se dogajali ob sobotah med sedmo in deveto uro zvečer. Do žrtev na ulici je običajno pristopil od zadaj in jih s topim predmetom udaril po glavi. Potem jih je odvlekel v grmovje, kjer jim je prerezal vrat tako, da jih je skoraj obglavil. To je bil njegov podpis.  V nekaterih primerih je mučil žrtvina telesa in celo odstranil srce. Kaj je zelo čudno je to, da je ženskam odrezal čevlje. Nekatere čevlje so našli blizu kraja zločina, nekaterih pa sploh niso našli.

The Atlanta Ripper naj bi ubil 21 žensk, vendar tega ne moremo potrditi. Konec leta 1912 je prenehal z morjenjem, nihče ne ve zakaj. Obstajajo teorije, da bi to pač lahko bil Jack The Ripper. Da bi se pač preselil v Atlanto in tam nadaljeval svojo tradicijo. Bilo bi zelo zanimivo in bi mi bila ta teorija zelo všeč, saj obožujem Jacka.

Objavljam še seznam žensk, za katere so v časopisih objavili, da jih je ubil The Atlanta Ripper.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Silvo Plut

V celi Sloveniji imamo na žalost/srečo samo 2 znana serijska morilca, Metoda Trobca (tema v prejšnji objavi) ter Silvo Plut. Ko pomislim na Silva Pluta se spomnim otroških let, ko sem pred televizijo čakala poročila, da sem lahko slišala zadnje novice o njem. Že takrat me je to precej zanimalo. Takrat se mi Silvo Plut ni zdel slab človek, želela sem, da ga ne bi nikoli prijeli, in da bi prišel k nam domov se skrit. Seveda bi mu jaz pomagala in skrbela, da bi imel vsega dovolj ter da ga policija ne bi našla. Nisem niti pomislila na to, da bi mi kaj hudega storil. (Če kdo pozna kakšnega serijskega morilca, omembe vrednega, naj zapiše pod komentar in bom raziskala področje!) SILVO PLUT (1968-2007) Njegova pot serijskega morilca se je začela, ko je leta 1990 umoril sošolko in sovaščanko Marjanco Matjašič. Njeno truplo je iznakazil in pobegnil. Policija ga je kmalu dobila. Silvo je umor priznal, vendar ni obžaloval svojega dejanja. Edina stvar, ki pa jo je obžaloval pa je bila

Metod Trobec

Long time, no see :D Pozdravljeni/pozdravljene, spoštovani/spoštovane bralci/bralke mojega bloga o serijskih morilcih. Dolgo se nismo srečali, ampak sedaj resnično obljubim, da bom poskušala objavljati vsakodnevno. Včeraj sem se spomnila na Silva Pluta in tako obudila današnjo temo, ki je.... o naših serijskih morilcih. Še posebno me zanima, kdo je s tem začel, in kateri je bil zadnji. Mislite, da imamo kakšnega, ki še ni bil prijet in še ubija? Ali pa se je samo izmuznil in mogoče celo bere ta članek? METOD TROBEC (1948-2006) To je oseba, ki je zaslužna za to, da smo tudi v Sloveniji izkusili strah, trepetanje in čudenje pred grozovitimi dogodki. Nekatere je ta oseba tudi fascinirala na nek način, saj je zelo zanimivo dejstvo, da je Metod uradno začetnik serijskih morilcev v naši mali miroljubni državici. Kot vsi ostali, je tudi Metod povzročal težave že pri mladih letih. Po podatkih naj bi zažgal sosedov hlev, ukradel moped, trpinčil živali. Vendar to se ne more primerjati z do

Nočni zalezovalec

Naslednji serijski morilec, ki ga bom opisala je deloval v ameriki, vendar je bil mehiškega rodu. Poleg naziva serijskega morilca je pridobil tudi druge, kot so; serijski posiljevalec, nekrofil in tat. Njegov žig je bil, da je na žrtvah pustil satanisične pentgrame. Način ubijanja je bil raznolik. Za seboj je imel precejšnje število žrtev: 18 jih je ubil, 8 jih je poskusil ubiti, 10 jih je posilil, 2 pa je imel kot ujetnika. Aktiven je bil od leta 1973 pa do 1985. Obsojen je bil na smrtno kazen. Seveda vam je jasno o kom govorim, to je zloglasni Richard Ramirez. Richard se je rodil 29. februarja 1960 v Texasu. Pri starosti 2 let je za las ušel smrti, ko je omara padla nanj. Doživel je pretres možganov. Tekom odraščanja je veljal za samotarja. Epilepsijo so mu diagnosticirali v petem razredu osnovne šole. V sedmem razredu je že malce zataval, ocene so mu padle, začel je celo vdihavati lepilo. Ko je bil star 10 let se je začel zadrževati na pokopališčih, začel je tudi kaditi travo. Im