Preskoči na glavno vsebino

Vampir Brooklyna

Smo se pripravljeni z mislimi odpraviti malce nazaj v preteklost? Jaz sem se odpravila v obdobje med letom 1870 in 1936. V tem času je živel najbolj podel otroški serijski morilec, pedofil in po vrhu vsega še kanibal. Groznim stvarem kar ni videti konca. Ta gnusna oseba je Albert Fish, ki se je skrival pod imenom Hamilton Howard. Poimenovali so ga Vampir Brooklyna, Bav Bav, Sivolasi moški, Volkodlak glicinije. Po videzu je izgledal kot normalen človek. Bil je majhen, tih, skromen, z obrazom, ki se je zlil z okolico. Imel je ženo in šest otrok.






Albert Fish je priznal 3 umore, realno število ne vemo. Vsak umor je bil bolj izprijen, saj je dodajal nove nagnusne stvari, ki si jih je domislil z njegovo bolno domišljijo.

Že v času otroštva je imel težave, saj je bil diagnosticiran z duševno boleznijo. To ni bilo nič presenetljivega, vsa njegova družina je bila prav tako duševno bolna. Njegov brat je bil v umobolnici, stric je imel obliko manije, mati pa je halucinirala. Zaradi takšnih razmer v družini je Albert pristal v sirotišnici, kjer se je vse skupaj začelo. V sirotišnici je osebje izjemno grdo ravnalo z otroci, pretepali so jih in spodbujali, da se pretepajo med seboj. Ker je Albert odraščal v takšnem nasilnem okolju, je prišlo do tega, da je bolečino enačil z zadovoljstvom. Kadar ga je bolelo, se je počutil dobro. 

ČASOVNICA DOGAJAN:

1882 --> Albert je začel razmerje s fantom, ki ga je seznanil z urolagnijo (seksualni fetiš s poudarkom na urinu) ter koprofagijo (poudarek na blatu, fekalijah). Ta fetiša sta Alberta vodila do zasvojenosti s seksualnim samopoškodovanjem, vendar ga to ni preveč dolgo zanimalo, bilo je preveč dolgočasno zanj. Želel si je še več.

1910 --> kot hišni pleskar je spoznal Thomasa Keddena, z njim je imel sadomastično razmerje. Povabil ga je na zapuščeno kmetijo, v katero ga je zaklenil in ga tam pridržal. Cela 2 tedna ga je mučil. Poškodoval mu je telo, uresničil je idejo in mu odrezal penis. Ko se ga je naveličal, ga je izpustil in mu pustil 10 dolarjev za škodo, ki jo je povzročil. Mislim, kaj? Nenormalno.

1917 --> žena ga je zapustila, pobegnila je z drugim moškim. Albert je začel doživljati halucinacije. Zavil se je v preprogo, ker naj bi sledil besedam Apostola. Zaradi neprištevnosti se je samopoškodoval.

1919 --> Obsedenost z mučenjem in kanibalizmom se je stopnjevala. Začel je načrtovati umor. Iskal je ranljive otroke, večinoma fante. Po njegovih besedah naj bi mu Bog naročil, da mora mučiti otroke.
Billy
Njegov načrt je bil, da bo v časopisu našel oglase, v katerih fantje iščejo delo. Namen jih je imel zaposliti, v njegovem mišljenju ubiti. 

1927 --> Billy Gaffney se je igral s sosedom, ko ga je Albert ugrabil. Sosed je rekel, da ga je odnesel Bav Bav. Albert je kasneje priznal, da je pil njegovo kri in iz njegovih telesnih delov naredil obaro.

1927 --> Francis McDonnell se je na dvorišču igral z materjo, ko je starejši sivolasi moški hodil po ulici in mrmral sam sebi. Kasneje, istega dne, so prijatelji Francisa videlo, ko je z istim moškim odšel v gozd. Od takrat ga niso več videli. Družina ga je iskala, našli so ga v  gozdu pod vejami, pretepenega in zadavljenega z lastnimi naramnicami.

Policija je iskala sivolasega moškega, vendar ga niso našli.

1928 --> v časopisu je našel primernega kandidata. Dogovoril se je z njim, vendar fanta ni bilo, ker je zbolel. Kasneje ga je fantova družina povabila domov, da bi pričel z delom. Albert je prišel na kosilo in je bil vljuden. Videl je fantovo sestro, Grace. V trenutku si je premislil, in tarča je postala Grace. Rekel je, da je v mestu zato, ker se odpravlja na nečakinjin rojstni dan. Gracine starše je vprašal, če jo lahko vzame s seboj. Ker se je vedel kot pošten moški, so starši dovolili. Odpeljal je Grace in nihče je ni nikoli več videl žive. Odpeljal jo je v podeželsko hišo, kjer je imel namen mučiti njenega brata. 

1934 --> Albert je poslal pismo Gracini materi. Prestavil se je kot Hamilton Howard. Pismo je začel z zgodbo, nadaljeval pa s priznanjem in opisom Gracinega umora. Pisalo je nekako takole: "3. junija 1928 smo imeli kosilo, s seboj sem prinesel sir in jagode. Grace je sedela v mojem naročju. Takrat sem se odločil, da jo bom pojedel." V pismu je razkril še druge podrobnosti umora. Razkril je, da se je je nag skrival v spalnici, ko je Grace na vrtu nabirala rože. Nato jo je poklical v hišo. Grace je prišla in ob pogledu nanj zakričala, saj se je ustrašila. Albert jo je ubil, zadavil jo je. Njeno nedolžno truplo je razrezal na koščke, ga zavil v časopis in sčasoma pojedel. 
To pismo ga je izdalo, saj so izsledili kje ga je napisal. Tam so takoj vedeli kdo ga je napisal in policiste usmerili k Albertu. Na zaslišanju je Albert nemudoma priznal umor in opisal vse, kar je storil. 

1935 --> na sodišču so ga spoznali za krivega. Odvetnik ga je želel pokazati kot neprištevnega, vendar so ga na koncu opisali kot psihopatično osebnost brez psihoze. Dobil je dosmrtno obsodbo, 16. januarja 1936 so ga usmrtili na električnem stolu. Pred smrtjo je Albert napisal zapiske o umorih z namenom, da bi jih novinarji objavili v časopisih. Tega niso hoteli, ker je bilo to najbolj nagnusen zapis, kar so ga kdaj prebrali.

Pismo, ki ga je napisal: PISMO

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Silvo Plut

V celi Sloveniji imamo na žalost/srečo samo 2 znana serijska morilca, Metoda Trobca (tema v prejšnji objavi) ter Silvo Plut. Ko pomislim na Silva Pluta se spomnim otroških let, ko sem pred televizijo čakala poročila, da sem lahko slišala zadnje novice o njem. Že takrat me je to precej zanimalo. Takrat se mi Silvo Plut ni zdel slab človek, želela sem, da ga ne bi nikoli prijeli, in da bi prišel k nam domov se skrit. Seveda bi mu jaz pomagala in skrbela, da bi imel vsega dovolj ter da ga policija ne bi našla. Nisem niti pomislila na to, da bi mi kaj hudega storil. (Če kdo pozna kakšnega serijskega morilca, omembe vrednega, naj zapiše pod komentar in bom raziskala področje!) SILVO PLUT (1968-2007) Njegova pot serijskega morilca se je začela, ko je leta 1990 umoril sošolko in sovaščanko Marjanco Matjašič. Njeno truplo je iznakazil in pobegnil. Policija ga je kmalu dobila. Silvo je umor priznal, vendar ni obžaloval svojega dejanja. Edina stvar, ki pa jo je obžaloval pa je bila

Metod Trobec

Long time, no see :D Pozdravljeni/pozdravljene, spoštovani/spoštovane bralci/bralke mojega bloga o serijskih morilcih. Dolgo se nismo srečali, ampak sedaj resnično obljubim, da bom poskušala objavljati vsakodnevno. Včeraj sem se spomnila na Silva Pluta in tako obudila današnjo temo, ki je.... o naših serijskih morilcih. Še posebno me zanima, kdo je s tem začel, in kateri je bil zadnji. Mislite, da imamo kakšnega, ki še ni bil prijet in še ubija? Ali pa se je samo izmuznil in mogoče celo bere ta članek? METOD TROBEC (1948-2006) To je oseba, ki je zaslužna za to, da smo tudi v Sloveniji izkusili strah, trepetanje in čudenje pred grozovitimi dogodki. Nekatere je ta oseba tudi fascinirala na nek način, saj je zelo zanimivo dejstvo, da je Metod uradno začetnik serijskih morilcev v naši mali miroljubni državici. Kot vsi ostali, je tudi Metod povzročal težave že pri mladih letih. Po podatkih naj bi zažgal sosedov hlev, ukradel moped, trpinčil živali. Vendar to se ne more primerjati z do

Nočni zalezovalec

Naslednji serijski morilec, ki ga bom opisala je deloval v ameriki, vendar je bil mehiškega rodu. Poleg naziva serijskega morilca je pridobil tudi druge, kot so; serijski posiljevalec, nekrofil in tat. Njegov žig je bil, da je na žrtvah pustil satanisične pentgrame. Način ubijanja je bil raznolik. Za seboj je imel precejšnje število žrtev: 18 jih je ubil, 8 jih je poskusil ubiti, 10 jih je posilil, 2 pa je imel kot ujetnika. Aktiven je bil od leta 1973 pa do 1985. Obsojen je bil na smrtno kazen. Seveda vam je jasno o kom govorim, to je zloglasni Richard Ramirez. Richard se je rodil 29. februarja 1960 v Texasu. Pri starosti 2 let je za las ušel smrti, ko je omara padla nanj. Doživel je pretres možganov. Tekom odraščanja je veljal za samotarja. Epilepsijo so mu diagnosticirali v petem razredu osnovne šole. V sedmem razredu je že malce zataval, ocene so mu padle, začel je celo vdihavati lepilo. Ko je bil star 10 let se je začel zadrževati na pokopališčih, začel je tudi kaditi travo. Im