Preskoči na glavno vsebino

Gilles de Rais



Naletela sem na nek izjemno star primer serijskega morilca, nekje piše, da naj bi bil to tudi prvi serijski morilec, vendar močno dvomim, saj so zagotovo že prej ubijali ljudi serijsko. Ti umori so se dogajali v začetku 15. stoletja v Franciji. Ta serijski morilec pa je Gilles de Montmorency-Laval. Bil je vodja Francije, lord ter vitez. V zločinskem pogledu pa je bil oznamovan kot serijski morilec, serijski posiljevalec, pedofil, nekrofil. Svoje žrtve je ožigosal s poljubi, ko so bile te že mrtve - po tem so ga repoznalim, to je bil njegov logo. V letih od 1431 do 1440 naj bi ubil od 50-600 ljudi. Obsodili so ga na usmrtitev, ubesili so ga.

Gilles se je rodil 4. septembra 1404. Bil je inteligenten otrok, saj je tekoče govoril latinščino in bral razsvetljene zapise. Po smrti njegovih staršev sta bila z bratom dodeljena dedku, Jean De Craon. Ta je poskušal Gillesa večkrat poročiti s premožnimi dekleti, vendar mu ni šlo najboljše, dokler se ni dogovoril za poroko s Catherine de Thouars of Brittany.
Od leta 1427 do 1435 je Gilles služil vojski kot komandir. Bil je izbran tudi za lorda in istega dne je bil proglašen az vodjo francoske vojske (17. julija 1429).
Leta 1435 se je Gillesu postavilo življenje na glavo, saj je bankrotiral, ni bil več vpleten v vojsko. Začel je prodajati imetje, da bi lahko še naprej živel ekstravagantno življenje kot ga je bil vajen skozi leta.

Njegovi  prvi umori so se začeli med letom 1431 in 1433 s pomočjo njegovih spremljevalcev. Skupaj so ugrabili in pobili neznano število otrok, nekateri izmed njih so bili uporabljeni za rituale. Nekega dne je Gilles želel narediti dogovor z demosnko entiteto po imenu Barron, ampak mu ni uspelo, ker se ni pojavil. Rečeno mu je bilo, da Barron zahteva dušo vsaj enega otroka. Gilles je bil pripravljen narediti vse, da bi mu ustregel, zato je ubil fantka in ga razkosal, njegove ude je postavil v stekleno posodo. Že spet je zamočil, saj Barrona ni bilo na spregled.
Bishop of Nantes se je začel zanimati za Gillesa, ko je opazil, da je nekdo ugrabil in ubil duhovnika. Bishop je Gillesa preiskoval in tako odkril njegove odvratne zločine, našel je 40 trupel.
15. septembra 1440 so Gillesa aretirali, on jih je zavestno priznal. Bil je obsojen na smrtno kazen, prav tako njegovi pomočniki. Obesili in zažgali so ga 26. oktobra 1440.

NAČIN UBIJANJA
Tarča so bili otroci stari od 6 do 18 let. Iz neznanega razloga je raje moril fante kot pa deklice. Gillesovi pomočniki so ugrabili žrtev in jo odpeljali na odmaknjen kraj, kjer jih je Gilles slekel do golega. Potem jih je obesil z vrvjo iz kavelja; tam jih je mučil, zlorabljal in posiljeval. Pogosto jim je rekel, da se želi z njimi samo igrati. Ko je bil Gilles zadovoljen, je pomočnikom naročil, naj jih ubijejo, ali pa jih je ubil kar sam. Njegove žrtve so bile ubite na ogromno načinov, prevladal je način uboja z mečem. Ko so žrtve umirale, je Gilles sedel na njihovih trebuhih. Mrliče pa je poljubljal in maličil njihova telesa, da je lahko občudoval ude in organe. Včasih je prišlo celo do tega, da je imel spolni odnos z mrtvim, izmaličenim truplom. Trupla so uničili tako, da so jih zažgali ali pa pokopali.



Kratek dokumentarec o Gillesu de Raisu


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Silvo Plut

V celi Sloveniji imamo na žalost/srečo samo 2 znana serijska morilca, Metoda Trobca (tema v prejšnji objavi) ter Silvo Plut. Ko pomislim na Silva Pluta se spomnim otroških let, ko sem pred televizijo čakala poročila, da sem lahko slišala zadnje novice o njem. Že takrat me je to precej zanimalo. Takrat se mi Silvo Plut ni zdel slab človek, želela sem, da ga ne bi nikoli prijeli, in da bi prišel k nam domov se skrit. Seveda bi mu jaz pomagala in skrbela, da bi imel vsega dovolj ter da ga policija ne bi našla. Nisem niti pomislila na to, da bi mi kaj hudega storil. (Če kdo pozna kakšnega serijskega morilca, omembe vrednega, naj zapiše pod komentar in bom raziskala področje!) SILVO PLUT (1968-2007) Njegova pot serijskega morilca se je začela, ko je leta 1990 umoril sošolko in sovaščanko Marjanco Matjašič. Njeno truplo je iznakazil in pobegnil. Policija ga je kmalu dobila. Silvo je umor priznal, vendar ni obžaloval svojega dejanja. Edina stvar, ki pa jo je obžaloval pa je bila

Metod Trobec

Long time, no see :D Pozdravljeni/pozdravljene, spoštovani/spoštovane bralci/bralke mojega bloga o serijskih morilcih. Dolgo se nismo srečali, ampak sedaj resnično obljubim, da bom poskušala objavljati vsakodnevno. Včeraj sem se spomnila na Silva Pluta in tako obudila današnjo temo, ki je.... o naših serijskih morilcih. Še posebno me zanima, kdo je s tem začel, in kateri je bil zadnji. Mislite, da imamo kakšnega, ki še ni bil prijet in še ubija? Ali pa se je samo izmuznil in mogoče celo bere ta članek? METOD TROBEC (1948-2006) To je oseba, ki je zaslužna za to, da smo tudi v Sloveniji izkusili strah, trepetanje in čudenje pred grozovitimi dogodki. Nekatere je ta oseba tudi fascinirala na nek način, saj je zelo zanimivo dejstvo, da je Metod uradno začetnik serijskih morilcev v naši mali miroljubni državici. Kot vsi ostali, je tudi Metod povzročal težave že pri mladih letih. Po podatkih naj bi zažgal sosedov hlev, ukradel moped, trpinčil živali. Vendar to se ne more primerjati z do

Nočni zalezovalec

Naslednji serijski morilec, ki ga bom opisala je deloval v ameriki, vendar je bil mehiškega rodu. Poleg naziva serijskega morilca je pridobil tudi druge, kot so; serijski posiljevalec, nekrofil in tat. Njegov žig je bil, da je na žrtvah pustil satanisične pentgrame. Način ubijanja je bil raznolik. Za seboj je imel precejšnje število žrtev: 18 jih je ubil, 8 jih je poskusil ubiti, 10 jih je posilil, 2 pa je imel kot ujetnika. Aktiven je bil od leta 1973 pa do 1985. Obsojen je bil na smrtno kazen. Seveda vam je jasno o kom govorim, to je zloglasni Richard Ramirez. Richard se je rodil 29. februarja 1960 v Texasu. Pri starosti 2 let je za las ušel smrti, ko je omara padla nanj. Doživel je pretres možganov. Tekom odraščanja je veljal za samotarja. Epilepsijo so mu diagnosticirali v petem razredu osnovne šole. V sedmem razredu je že malce zataval, ocene so mu padle, začel je celo vdihavati lepilo. Ko je bil star 10 let se je začel zadrževati na pokopališčih, začel je tudi kaditi travo. Im