Preskoči na glavno vsebino

Nočni zalezovalec


Naslednji serijski morilec, ki ga bom opisala je deloval v ameriki, vendar je bil mehiškega rodu. Poleg naziva serijskega morilca je pridobil tudi druge, kot so; serijski posiljevalec, nekrofil in tat. Njegov žig je bil, da je na žrtvah pustil satanisične pentgrame. Način ubijanja je bil raznolik. Za seboj je imel precejšnje število žrtev: 18 jih je ubil, 8 jih je poskusil ubiti, 10 jih je posilil, 2 pa je imel kot ujetnika. Aktiven je bil od leta 1973 pa do 1985. Obsojen je bil na smrtno kazen. Seveda vam je jasno o kom govorim, to je zloglasni Richard Ramirez.

Richard se je rodil 29. februarja 1960 v Texasu. Pri starosti 2 let je za las ušel smrti, ko je omara padla nanj. Doživel je pretres možganov. Tekom odraščanja je veljal za samotarja. Epilepsijo so mu diagnosticirali v petem razredu osnovne šole. V sedmem razredu je že malce zataval, ocene so mu padle, začel je celo vdihavati lepilo. Ko je bil star 10 let se je začel zadrževati na pokopališčih, začel je tudi kaditi travo. Imel je bratranca, ki je v Vietnamu služil vojsko. Richardu je kazal slike žensk, katere je posiljeval, mučil ter umoril. Naučil ga je celo kako ostati skrit in moriti naskrivaj.

Pri 13 letih je na lastne oči videl umor, ko je bratranec ustrelil svojo ženo. To ga je zaznamovalo za celo življenje. Pred tem dogodkom, je Richard že pristopil na nasprotno stran zakona, vlamljal je namreč v domove in kradel, šprical je šolo ter postal je vsakodnevni uporabnik marihuane. Pri vlomih v druge domovo ga je najbolj veselilo, ko se je sprehajal po hiši in brskal po osebnih predmetih.

Vpisal se je v Jefferson High School, a se je po slabem letu že izpisal. Bil je dober le pri športnih predmetih, saj so z družino večkrat šli na lov in od tam mu takšna fizična pripravljenost. Pri lovu je užival - užival je v tem, ko se je potiho prikradel do živali, jih zaklal ter jim odstranjeval drobovje. Čas je rad preživljal tudi z gledanjem grozljivk. Pridružil pa se je tudi jehovim pričam, zaradi njih se je začel zanimati za Satana.

Od 15. leta dalje se je njegovo zločinsko dejanje samo še razvijalo. Njegov prvi opozorilni incident je bil, ko je v službi vstopil v žensko sobo in hotel posiliti žensko, ampak na srečo jo je njen mož rešil. Zakonski par se je imel namen čim prej preseliti, tako da Richarda ni tožil. Pri 16 letih pa je bil že izkušen ropar.

LOS ANGELES
Pri 18. letih se je Richard preselil v Los Angeles. V prvih tednih je tam živel kot prehodni obiskovalec. Preživljal se je s prodajanjem konoplje, ki jo je iz El Pasa pretihotapil v LA. Imel je navado ukrasti avto, preživeti nekaj dni v njem ter ukrasti karkoli dragocenega v njem. V tistih časih je bil kokain popularna droga, zasvojila je tudi Richarda.
Neke noči v letu 1978 je posilil homoseksualko. Njegovo zanimanje za Satana se je razvijalo, postal je član Cerkve Satana. Nekaj mesecev je preživel v zaporu zaradi kraje avtov.
28. junija 1984 je Richard ves zadrogiran vlomil v dom 79-letne Jennie, kjer jo je posilil in storil prvi umor. Naslednje leto pa je kupil .22 revolver, ki ga je kasneje uporabil pri večih umorih. V obdobju dobrega leta, je umoril 12 ljudi, jih tudi posilil in poskusil zagrešiti še nekaj umorov v Kaliforniji. Mediji so ga poimenovali Nočni zalezovalec.

USODEN UMOR
Avgusta 1985 je storil zadnji znani umor, v katerem je ubil moškega  ter posilil njegovo zaročenko, a je ni ubil. To je bila zanj usodna napaka, saj si je ženska zapolnila njegov obraz in njegovo oranžno Toyoto, ki jo je v času umora vozil. Zapomnila si je celo registrsko številko avtomobila.
28. avgusta so zjutraj ta avto opazili v nakupovalnem središču v Los Angelesu. Richard je bil pazljiv pri svojem delu in je iz avta obrisal vse svoje prstne odtise, le enega je pozabil na sprednjem ogledalu. Dokaz da tudi profesionalci delajo napake. Policisti so ta prstni odtis primerjali z bazo podatkov in tako našli Richarda ter podatke posredovali v javnost.
31. avgusta je Richard poskusil ukrasti Mustanga, ampak ni opazil, da je bil lastnik pod avtom. Ko je lastnik slišal, da je nekdo zagnal avto, je nemudoma vstal ter s silo povlekel Richarda iz avta. Ta je tekel čez cesto in hotel ukrasti drug avto, a je voznik klical na pomoč; sosed je slišal klic na pomoč ter poklical policijo. Richarda so prepoznali iz slik, ki so jih mediji posredovali, da bi prepoznali serijskega morilca. Tako se je zbrala množica ljudi, ga prijela in držala dokler policija ni prispela.

SOJENJE
Sodna obravnava za 14 umorov in 31 drugih hudih zločinov ni potekala dolgo in zajemala je veliko število dokazov proti njem.
Richard je med sojenjem pridobil zveste oboževalke.
3. oktobra 1989 ga je porota spoznala za krivega in obsojen je bil na smrtno kazen.
3. oktobra 1996 se je poročil z eno izmed njegovih oboževalk, Doreen. Poročila sta se po dolgi zvezi med katero sta si pisala pisma. V enem pismu mu je tudi napisala, da bo storila samomor, če ga bodo usmrtili. Poročena sta bila do leta, ko je umrl - v tistem letu sta se ločila.
Leta 2009 so glede DNK analize povezali umor iz leta 1984 z Richardom. Richard je 9-letnega dečka z imenom Mei pretepel, posilil in zabodel. Za ta umor ni bil nikoli obtožen, saj je že tako čakal na smrtno kazen.
7. junija 2013 je umrl zaradi odpovedi ledvic. Takrat je bil star 53 let in je v zaporu preživel več kot pol leta njegovega življenja.

NAČIN UBIJANJA
Tipično za Richarda je bilo, da je napadal ponoči in prišel v dom žrtve z vdorom v hišo. Po izjavah prič naj bi prišel oblečen v črna oblačila. Žrtve se razlikujejo po starosti in rasni pripadnosti. Pogosto so bile ustreljene z .22 revolverjem, vendar je bilo vzrokov smrti več različnih; zakol, prerez z mačeto, premlatenje do smrti s kladivom. Včasih je ženske posilil in na njih pustil satanističen pentagram kot podpis. Njegov prednosten način je bil, da je vlomil v dom, ubil moža ter posilil njegovo ženo.

Intervju z Richardom




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Silvo Plut

V celi Sloveniji imamo na žalost/srečo samo 2 znana serijska morilca, Metoda Trobca (tema v prejšnji objavi) ter Silvo Plut. Ko pomislim na Silva Pluta se spomnim otroških let, ko sem pred televizijo čakala poročila, da sem lahko slišala zadnje novice o njem. Že takrat me je to precej zanimalo. Takrat se mi Silvo Plut ni zdel slab človek, želela sem, da ga ne bi nikoli prijeli, in da bi prišel k nam domov se skrit. Seveda bi mu jaz pomagala in skrbela, da bi imel vsega dovolj ter da ga policija ne bi našla. Nisem niti pomislila na to, da bi mi kaj hudega storil. (Če kdo pozna kakšnega serijskega morilca, omembe vrednega, naj zapiše pod komentar in bom raziskala področje!) SILVO PLUT (1968-2007) Njegova pot serijskega morilca se je začela, ko je leta 1990 umoril sošolko in sovaščanko Marjanco Matjašič. Njeno truplo je iznakazil in pobegnil. Policija ga je kmalu dobila. Silvo je umor priznal, vendar ni obžaloval svojega dejanja. Edina stvar, ki pa jo je obžaloval pa je bila

Metod Trobec

Long time, no see :D Pozdravljeni/pozdravljene, spoštovani/spoštovane bralci/bralke mojega bloga o serijskih morilcih. Dolgo se nismo srečali, ampak sedaj resnično obljubim, da bom poskušala objavljati vsakodnevno. Včeraj sem se spomnila na Silva Pluta in tako obudila današnjo temo, ki je.... o naših serijskih morilcih. Še posebno me zanima, kdo je s tem začel, in kateri je bil zadnji. Mislite, da imamo kakšnega, ki še ni bil prijet in še ubija? Ali pa se je samo izmuznil in mogoče celo bere ta članek? METOD TROBEC (1948-2006) To je oseba, ki je zaslužna za to, da smo tudi v Sloveniji izkusili strah, trepetanje in čudenje pred grozovitimi dogodki. Nekatere je ta oseba tudi fascinirala na nek način, saj je zelo zanimivo dejstvo, da je Metod uradno začetnik serijskih morilcev v naši mali miroljubni državici. Kot vsi ostali, je tudi Metod povzročal težave že pri mladih letih. Po podatkih naj bi zažgal sosedov hlev, ukradel moped, trpinčil živali. Vendar to se ne more primerjati z do